Tomografia ComputerizatăCurând

Tomografia Computerizată (TC) este metoda de diagnostic medical care a revoluţionat secolul nostru în domeniul imagisticii.

Examinarea este neinvazivă, se realizează în siguranţă maximă, confort şi acurateţe pentru fiecare pacient. Este mai ieftină, mai rapidă și mai ușor tolerată de către pacient.

Este o metodă iradiantă, folosind raze X.

Cu ajutorul Tomografiei Computerizate putem obține imagini ale oricărei părți a corpului uman, de la nivel cerebral pâna la extremități, vizualizând cele mai fine leziuni, chiar și de 1-2 mm. Printre punctele forte ale metodei se numără: detectarea fracturilor osoase, a calcificărilor, a hemoragiilor și evaluarea parenchimului pulmonar.

În evaluarea vaselor sangvine sau a organelor interne, este necesară administrarea de substanță de contrast intravenoasă, pe bază de iod, care se excretă la nivel renal. De aceea, înainte de investigație este necesară efectuarea unor analize de laborator care să ateste o bună funcție renală (creatinină și ureea serică).

Dacă vă doriţi o investigare prin Tomografie Computerizată la Promedical, este bine să aveţi la Dvs. biletul de trimitere de la medicul specialist sau puteţi realiza o asemenea consultaţie la medicii de profil de la Promedical care vor stabili cu exactitate necesitatea efectuării unei astfel de examinări.

Lista medicilor de profil care oferă consultaţii medicale la centrul nostru o gășiţi aici.

Totodată, doi specialişti valoroşi pentru noi oferă consultaţii gratuite tuturor pacienţilor ce aleg clinicaPromedical pentru a aprecia necesitatea examinării prin Tomografie Computerizată.

Echipamentul CT – Canon Aquillon Lighting SP 80 slice

N

Tehnologie de reducere a dozei de iradiere de ultima generație

Reducerea dozei de radiații la pacienți este un accent primar pentru Canon Medical Systems, motiv pentru care seria Aquillon Lighting SP 80 slice încorporează cea mai recentă tehnologie de reducere a dozei în configurația standard – AIDR 3D este un algoritm de reconstructie iterativa cu reducere a dozei de iradiare pana la 75%.

N

Performanță puternică

Seria Aquillon Lighting SP 80 slice este proiectată cu cele mai recente tehnologii hardware, software și de reconstrucție pentru a ține pasul cu o sarcină încărcată.

N

Mod de navigare

Seria Aquillon Lighting SP 80 slice oferă o operațiune unică de navigare, care ghidează operatorul la fiecare pas al examenului cu grafică și animație de ultimă generație.

N

Reconstrucție rapidă

Viteza maxima de reconstrucție a imaginilor cu AIDR 3D este 50 imagini/secundă, permițând un diagnostic rapid.

Indicații

Este binevenit să vă prezentați la un examen prin Tomografie Computerizată cu rezultatele examenelor radiologice precedente şi a altor intervenţii medicale, dacă există.

Înaintea examinării, medicii noştri o să vă ofere toată informaţia necesară ce ţine de investigaţie şi de procedurile necesare de urmat în acest sens.

IMPORTANT! Vă rugăm să nu ezitaţi să ne comunicaţi toate detaliile ce vi se par importante privind starea Dvs. de sănătate, iar medicii pot solicita, la necesitate, amănunte legate de aceasta. Evident, totul într-o relaţie de maximă discreţie şi confidenţialitate.

În cadrul unor investigaţii poate fi necesară administrarea intravenoasă a unei substanţe de contrast ce conţine iod. Substanţele de contrast sunt în general bine tolerate de organism, dar în caz de hipersensibilitate, pot apărea disconfort abdominal, greţuri, prurit, urticărie. De obicei, reacţiile grave de hipersensibilitate sunt rare.

 

Pentru a reduce cât mai mult riscul investigării, Vă rugăm, în momentul în care apelaţi la Centrul Medical ProVitam, să ne faceţi cunoscut dacă:

  • aveţi alergii (la polen, medicamente, alimente şi în special la iod);
  • aţi mai efectuat anterior investigaţii radiologice cu contrast şi aţi avut reacţii neplăcute la ele;
  • aveţi devieri ale nivelului hormonilor glandei tiroide sau sunteţi diagnosticat cu hipertiroidie.

În timpul examinărilor veţi fi în contact permanent cu tehnicianul-radiolog care ghidează utilajul din spatele unui geam de protecţie. În sala în care se află acest utilaj există un sistem de microfoane care Vă permite să comunicaţi cu echipa medicală oricând, la necesitate.

Pentru femeile însărcinate, examenul prin Tomografie Computerizată este interzis, iar dacă un copil necesită asemenea investigaţii, asiguraţi-Vă că veţi răspunde tuturor întrebărilor echipei ProVitam şi, totodată, acordaţi doctorilor orice întrebare Vă interesează, astfel încât orice examinare să se efectueze în maximă securitate.

Reprezentanţii clinicii noastre Vă vor solicita, potrivit Legii, să semnaţi un consimţământ pentru efectuarea investigaţiei medicale, după ce aţi luat cunoşțînţă, de la tehnician-radiolog, despre investigaţia la care veţi fi supus şi despre implicaţiile acesteea privind sănătatea Dumneavoastră.

Totodată, ar fi util, pentru echipa ProVitam, să aduceţi toate actele medicale ce ţîn de zona de interes: extrasele postoperatorii, datele examinărilor precedente (CD-uri şi concluzii medicale), ale ecografiilor, investigaţiilor prin Rezonanţă Magnetică Nucleară, Tomografie Computerizată. Această informație este necesară medicului pentru a analiza şi a planifica optim cursul investigaţiei.

Pregătire

Investigaţiile prin CT nu necesită o pregătire specială, cu excepţia cazurilor cînd este necesar de a exclude anume afecţiuni din regiunea abdomenului şi a bazinului mic. Pentru a efectua investigaţii la acest nivel,  va fi necesar de respectat următoarele recomandări:

PREGĂTIREA PENTRU EXAMENUL CT A ABDOMENULUI ŞI A BAZINULUI MIC:

Cu 1- 2 zile înainte de investigaţie:
– Dieta: trebuie să fie excluse din raţia alimentară fibre dure (varză, legume şi fructe proaspete, boboase), băuturi carbogazoase, pâinea neagră, produsele lactate, etc.

În ziua  examinării:
– Investigaţia se efectuează pe stomacul gol – ultima masă nu trebuie luată mai târziu de 3- 4 ore înainte de începerea studiului.

Detalii suplimentare referitor la pregătire aflaţi la numărul: 0264430175

Rezultatele complete ale investigaţiei le veţi primi după analiza minuţioasă a imaginilor de către medicul imagist.

Lista de prețuri și servicii

INVESTIGAȚII Preț/RON
Tomografia computerizată a creierului nativ 350
Tomografia computerizată a creierului cu contrast  450
Tomografia computerizată a hipofizei nativ 350
Tomografia computerizată a hipofizei cu contrast  450
Tomografia computerizată a sinusurilor paranazale nativ 350
Tomografia computerizată a orbitelor nativ 350
Tomografia computerizată a orbitelor cu contrast 450
Tomografia computerizată a oaselor temporale nativ 350
Tomografia computerizată a nazofaringelui nativ 350
Tomografia computerizată a nazofaringelui cu contrast 450
Tomografia computerizată a toracelui şi mediastinului nativ 350
Tomografia computerizată a toracelui şi mediastinului cu contrast  450
Tomografia computerizată a abdomenului nativ 350
Tomografia computerizată a abdomenului cu contrast  450
Tomografia computerizată a pelvisului nativ 350
Tomografia computerizată a pelvisului cu contrast  450
Tomografia computerizată a toracelui, abdomenului si pelvisului nativ 700
Tomografia computerizată a toracelui, abdomenului si pelvisului cu contrast  800
Tomografia computerizată a abdomenului si pelvisului nativ 500
Tomografia computerizată a abdomenului si pelvisului cu contrast  450
Tomografia computerizată a abdomenului şi pelvisului în faza urografică 600
Tomografia computerizată a coloanei vertebrale (1 segment) nativ 350
Tomografia computerizată a coloanei vertebrale (1 segment) cu contrast 450
Tomografia computerizată a articulaţiilor mari nativ 350
Tomografia computerizată a articulaţiilor mari cu contrast 450
Tomografia computerizată a membrului nativ 350
Tomografia computerizată a membrului cu contrast 450
Angiografia CT a creierului 600
Angiografia CT cervicala 600
Angiografia CT cranio-cervicala 600
Angiografia CT a toracelui 600
Angiografia CT abdominala 600
Angiografia CT pelvina 600
Angiografia CT a membrelor superioare 600
Angiografia CT a membrelor inferioare 600
Flebografia  500
Dublarea CD 20
Second opinion 150