Tomografie computerizata

Tomografia Computerizată (CT) este metoda de diagnostic medical care a revoluţionat secolul nostru în domeniul imagisticii

Examinarea este neinvazivă, se realizează în siguranţă maximă, confort şi acurateţe pentru fiecare pacient. Este mai ieftină, mai rapidă și mai ușor tolerată de către pacient comparariv cu alte proceduri. 

Este o metodă iradiantă, folosind raze X.

Cu ajutorul Tomografiei Computerizate putem obține imagini ale oricărei părți a corpului uman, de la nivel cerebral pâna la extremități, vizualizând cele mai fine leziuni, chiar și de 1-2 mm. Printre punctele forte ale metodei se numără: detectarea fracturilor osoase, a calcificărilor, a hemoragiilor și evaluarea parenchimului pulmonar.

În evaluarea vaselor sangvine sau a organelor interne, este necesară administrarea de substanță de contrast intravenoasă, pe bază de iod, care se excretă la nivel renal. De aceea, înainte de investigație este necesară efectuarea unor analize de laborator care să ateste o bună funcție renală (creatinină și uree serică).

Dacă vă doriţi o investigare prin Tomografie Computerizată la Promedical Cluj, este bine să aveţi la dumneavoastră biletul de trimitere de la medicul specialist sau puteţi realiza o asemenea consultaţie la medicii de profil de la Pro Medical care vor stabili cu exactitate necesitatea efectuării unei astfel de examinări.

 

Echipamentul CT – Canon Aquillon Lighting SP 80 slice

N

Tehnologie de reducere a dozei de iradiere de ultimă generație

Reducerea dozei de radiații la pacienți este un accent primar pentru Canon Medical Systems, motiv pentru care seria Aquillon Lighting SP 80 slice încorporează cea mai recentă tehnologie de reducere a dozei în configurația standard – AIDR 3D este un algoritm de reconstructie iterativa cu reducere a dozei de iradiare pana la 75%.

N

Performanță puternică

Seria Aquillon Lighting SP 80 slice este proiectată cu cele mai recente tehnologii hardware, software și de reconstrucție pentru a ține pasul cu o sarcină încărcată.

N

Reconstrucție rapidă

Viteza maximă de reconstrucție a imaginilor cu AIDR 3D este 50 imagini/secundă, permițând un diagnostic rapid.

N

Mod de navigare

Seria Aquillon Lighting SP 80 slice oferă o operațiune unică de navigare, care ghidează operatorul la fiecare pas al examenului cu grafică și animație de ultimă generație.

Indicații

Este indicat să vă prezentați la examenul CT, având asupra dumneavoastră rezultatele examenelor radiologice precedente şi a altor intervenţii medicale, dacă există.

Înaintea examinării, medicii noştri o să vă ofere toată informaţia necesară ce ţin de investigaţie şi de procedurile necesare de urmat în acest sens.

IMPORTANT! Vă rugăm să nu ezitaţi să ne comunicaţi toate detaliile ce vi se par importante privind starea dumneavoastră de sănătate, iar medicii pot solicita, la nevoie, amănunte legate de aceasta. Evident, totul într-o relaţie de maximă discreţie şi confidenţialitate.

În cadrul unor investigaţii poate fi necesară administrarea intravenoasă a unei substanţe de contrast ce conţine iod. Substanţele de contrast sunt în general bine tolerate de organism, dar în caz de hipersensibilitate, pot apărea disconfort abdominal, greţuri, prurit, urticarie. De obicei, reacţiile grave de hipersensibilitate sunt rare.

 

Pentru a reduce cât mai mult riscul investigării, vă rugăm, în momentul în care apelaţi la Centrul de Diagnostic și Tratament Pro Medical, să ne faceţi cunoscut dacă:

  • aveţi alergii (la polen, medicamente, alimente şi în special la iod);
  • aţi mai efectuat anterior investigaţii radiologice cu contrast şi aţi avut reacţii neplăcute la ele;
  • aveţi devieri ale nivelului hormonilor glandei tiroide sau sunteţi diagnosticat cu hipertiroidie.

În timpul examinărilor veţi fi în contact permanent cu tehnicianul-radiolog care ghidează echipamentul din spatele unui geam de protecţie. În sala în care se află acest aparat, există un sistem de microfoane care vă permite să comunicaţi cu echipa medicală oricând, la necesitate.

Pentru femeile însărcinate, examenul prin Tomografie Computerizată este interzis, iar dacă un copil necesită asemenea investigaţii, asiguraţi-vă că veţi răspunde tuturor întrebărilor echipei Pro Medical şi, totodată, acordaţi doctorilor orice întrebare vă interesează, astfel încât orice examinare să se efectueze în maximă securitate.

Reprezentanţii clinicii noastre vă vor solicita, potrivit Legii, să semnaţi un consimţământ pentru efectuarea investigaţiei medicale, după ce aţi luat cunoștință, de la tehnician-radiolog, despre investigaţia la care veţi fi supus şi despre implicaţiile acesteia privind sănătatea dumneavoastră.

Totodată, ar fi util, pentru echipa Pro Medical, să aduceţi toate actele medicale ce țin de zona de interes: extrasele postoperatorii, datele examinărilor precedente (CD-uri şi concluzii medicale), ale ecografiilor, investigaţiilor prin Rezonanţă Magnetică Nucleară, Tomografie Computerizată. Această informație este necesară medicului pentru a analiza şi a planifica optim cursul investigaţiei.

Pregătire

Investigaţiile prin CT nu necesită o pregătire specială, cu excepţia cazurilor când este necesar să excludem anume afecţiuni din regiunea abdomenului şi a bazinului mic. Pentru a efectua investigaţii la acest nivel,  va fi nevoie să respectăm următoarele recomandări:

PREGĂTIREA PENTRU EXAMENUL CT A ABDOMENULUI ŞI A BAZINULUI MIC:

Cu 1- 2 zile înainte de investigaţie:
– Dieta: trebuie să fie excluse din alimentație fibrele dure (varză, legume şi fructe proaspete, sub formă de boabe), băuturile carbogazoase, pâinea neagră, produsele lactate, etc.

În ziua  examinării:

– Investigaţia se efectuează pe stomacul gol – ultima masă nu trebuie luată mai târziu de 3- 4 ore înainte de începerea studiului.

Detalii suplimentare referitor la pregătire aflaţi la numărul: 0264430175

Rezultatele complete ale investigaţiei le veţi primi după analiza minuţioasă a imaginilor de către medicul imagist.

Lista de servicii

INVESTIGAȚII

Tomografia computerizată a creierului nativ

Tomografia computerizată a creierului cu contrast

Tomografia computerizată a hipofizei nativ

Tomografia computerizată a hipofizei cu contrast

Tomografia computerizată a sinusurilor paranazale nativ

Tomografia computerizată a orbitelor nativ

Tomografia computerizată a orbitelor cu contrast

Tomografia computerizată a oaselor temporale nativ

Tomografia computerizată a nazofaringelui nativ

Tomografia computerizată a nazofaringelui cu contrast

Tomografia computerizată a toracelui şi mediastinului nativ

Tomografia computerizată a toracelui şi mediastinului cu contrast

Tomografia computerizată a abdomenului nativ

Tomografia computerizată a abdomenului cu contrast

Tomografia computerizată a pelvisului nativ

Tomografia computerizată a pelvisului cu contrast

Tomografia computerizată a toracelui, abdomenului si pelvisului nativ

Tomografia computerizată a toracelui, abdomenului si pelvisului cu contrast

Tomografia computerizată a abdomenului si pelvisului nativ

Tomografia computerizată a abdomenului si pelvisului cu contrast

Tomografia computerizată a abdomenului şi pelvisului în faza urografică

Tomografia computerizată a coloanei vertebrale (1 segment) nativ

Tomografia computerizată a coloanei vertebrale (1 segment) cu contrast

Tomografia computerizată a articulaţiilor mari nativ

Tomografia computerizată a articulaţiilor mari cu contrast

Tomografia computerizată a membrului nativ

Tomografia computerizată a membrului cu contrast

Angiografia CT a creierului

Angiografia CT cervicala

Angiografia CT cranio-cervicala

Angiografia CT a toracelui

Angiografia CT abdominala

Angiografia CT pelvina

Angiografia CT a membrelor superioare

Angiografia CT a membrelor inferioare

Flebografia

Copie CD

Second opinion