Dr. Szilárd Fejér

Fondator și director al grupului de cercetare Pro-Vitam

Dr. Szilárd Fejér (PhD)

Fondator și director al grupului de cercetare Pro-Vitam

Și-a început studiile universitare la Facultatea de Științe a Universității din Szeged în anul 2000. A absolvit în 2005 și și-a finalizat studiile de doctorat la Institutul de Chimie al Universității Cambridge, Anglia, în grupul de cercetare al profesorului David Wales între 2005-2009. În calitate de tânăr cercetător, a fost cercetător postdoctoral în grupul profesorului Béla Viskolcz la Universitatea din Szeged între 2010 și 2014 (2010-2011: bursă de cercetare postdoctorală Zoltán Magyary Zoltán, 2013-2014: bursă de cercetare pentru tineri cercetători János Neumann). 

Din 2015 este șeful grupului de cercetare Pro-Vitam. Din 2018 este conducător de doctorat la Școala Doctorală de Chimie, Universitatea din Pécs.

Din 2020 până în 2022, în calitate de șef al Departamentului de biologie moleculară al laboratorului Pro-Vitam, a fost responsabil de procesarea și analiza PCR a probelor COVID-19. În timpul pandemiei, activitatea sa profesională a fost larg mediatizată datorită postărilor sale publice pe Facebook. Dezvoltarea testului ELISA pentru anticorpi anti-SARS-CoV-2 în timpul pandemiei și prima detectare a variantei indiene (Delta) a SARS-CoV-2 în România reflectă, de asemenea, dedicarea sa profesională.

Misiunea sa este de a menține un institut de cercetare dedicat cercetării de ultimă oră în domeniul nanotehnologiei computaționale și al nanomedicinei.

Publicații

  • https://szilard.ro/publications/
  • https://szilard.ro/current-projects-html/

Dr. Fejér Szilárd